fbpx
737 MAXBestellingenBoeingNieuwsProfessional

Air Astana wil 30 737 MAX 8’s kopen voor low-cost dochter

Boeing kan zeer waarschijnlijk een nieuwe klant voor de geplaagde 737 MAX bijschrijven in het orderboek. Air Astana uit Kazachstan ondertekende vandaag een intentieverklaring voor dertig exemplaren van de 737 MAX 8.

Low-cost dochter

De toestellen moeten volgens Boeing geleverd gaan worden aan een low-cost dochter van Air Astana, FlyArystan. Met de voorgenomen order is 3,6 miljard dollar gemoeid.

Boeing-gebruiker

Air Astana is al sinds de oprichting in 2002 een gebruiker van Boeings. Op dit moment vliegen onder andere 757’s en 767’s bij de airline uit Kazachstan. Bij low-cost dochter FlyArystan vliegen nu drie toestellen van Airbus.

“Sinds de lancering in mei dit jaar overtreft FlyArystan alle verwachtingen,” zegt Air Astana-ceo Peter Foster, “Het is duidelijk dat low-cost vervoer een toekomst heeft in Kazachstan en Centraal-Azië.” Volgens Foster gelooft Air Astana erin dat de 737 MAX de low-cost carrier kan helpen om verder te groeien.

Derde order

De voorgenomen order van de 737 MAX is voor Boeing de derde in ruim acht maanden. Nadat het vliegtuig in maart aan de grond gezet werd, bleef het ook op het gebied van orders lange tijd stil. In oktober werd één toestel verkocht, gisteren zette SunExpress een optie voor tien exemplaren om in een firm order.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button