AirbusNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus wil productie A321neo in 2021 weer op de rit hebben

Airbus verwacht de productie van de A321neo in 2021 volledig op de rit te hebben. De vliegtuigbouwer kampt met problemen bij de productie van het toestel, maar wil tegelijkertijd ook de productiesnelheid opvoeren. In 2021 moeten de problemen voorbij zijn, meldt FlightGlobal.

Verschillende versies

Airbus produceert op dit moment drie verschillende versies van de A321: de A321ceo, A321neo en de A321LR met een flexibele cabine. Daar komt met de A321XLR nog een vierde variant bij.

Extra personeel nodig

De verschillende varianten vragen om een afwijkende aanpak. Persbureau Reuters meldde in mei van dit jaar al dat er extra personeel nodig is bij de productie, omdat de installatie van de flexibele cabine in de A321LR voor meer werk zorgt.

Groei als uitdaging

Tegenover FlightGlobal stelt Airbus-CEO Guillaume dat de productielijn klaar gemaakt moet worden voor groei op de lange termijn. “Dat is één van de uitdagingen die we moeten aanpakken”, zegt hij.

Populair toestel

De A321 is één van de populairste Airbussen op het moment. Eind oktober stonden er ruim 3.000 exemplaren van de A321ceo en A321neo in de orderboeken bij Airbus.

De vertragingen in de productie lopen inmiddels niet verder op. “We stabiliseren de vertragingen ondanks de hogere productie. Vanaf 2021 willen we weer op schema lopen”, aldus Faury.

Nog geen oplossing

Dat de vertragingen stabiel zijn, betekent niet dat er een oplossing is voor de vertraging. Volgens de CEO gaat dat “langer” duren.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close