AirbusEditors choiceNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Ceo Airbus: ‘Geen plannen voor A350neo’

Airbus heeft geen plannen om een neo-versie van de A350 te ontwikkelen. Dat stelt ceo Guillaume Faury tegenover FlightGlobal. Volgens diverse media zou Airbus in gesprek zijn met General Electric om een A350 met nieuwe motoren te ontwikkelen.

Rolls-Royce

De vliegtuigbouwer levert de A350 op dit moment alleen met motoren van Rolls-Royce. Volgens onder andere Aviation Week voert Airbus gesprekken met General Electric om nieuwe motoren voor de widebody te leveren.

Geen plannen

Tegenover FlightGlobal ontkent Airbus-ceo Faury dat er plannen zijn voor een nieuwe versie. “Er is geen plan om een nieuwe motorenoptie te bieden voor de A350”, zegt hij. De vliegtuigbouwer levert de A350 in twee varianten, de -900 en -1000.

Gesprekken

Volgens de ceo zijn er wel gesprekken met motorenbouwers, maar gaan die vooral over het zuiniger maken van motoren en niet over nieuwe aandrijvingen.”We werken met alle motorenbouwers aan technieken van de toekomst”, aldus Faury.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close