fbpx
DuurzaamheidEditors choiceElektrisch vliegenNieuwsProfessional

EasyJet compenseert CO2 voor alle vluchten

Luchtvaartmaatschappij easyJet compenseert vanaf vandaag de CO2-uitstoot van alle kerosine die de maatschappij gebruikt. De airline verwacht komend jaar 25 miljoen Britse pond (29 miljoen euro) uit te geven aan de compensatie.

Compensatie

EasyJet compenseert de CO2-uitstoot van de kerosine door geld te investeren in duurzame projecten. De projecten hebben te maken met bosbouw en hernieuwbare energie. Ook worden ‘gemeenschapsprojecten’ ondersteund.

Tijdelijke oplossing

De CO2-compensatie is geen blijvende oplossing voor de klimaatverandering. EasyJet-CEO Johan Lundgren erkent dat, maar stelt dat de airline nu actie wil ondernemen om de uitstoot te verminderen. “Klimaatverandering is een probleem van ons allemaal. Bij easyJet kiezen we ervoor de CO2-uitstoot te compenseren van de brandstof die vanaf vandaag voor al onze vluchten wordt gebruikt. Door dit te doen committeren we ons aan het uitvoeren van CO2-neutrale vluchten binnen ons hele netwerk – een primeur als eerste grote luchtvaartmaatschappij”, licht hij toe.

Andere initiatieven

De Britse airline is al langere tijd bezig met het verminderen van de CO2-uitstoot. Door lichtere trolleys, tapijten en stoelen aan boord hoeft er minder kerosine meegenomen te worden. Ook wordt op vliegvelden op één motor getaxied, wat kerosine scheelt.

Elektrisch vliegen

Naast de CO2-compensatie zet easyJet ook in op elektrisch vliegen. Eerder vandaag maakte de airline bekend met Airbus te werken aan een hybride en een elektrisch vliegtuig. De afgelopen jaren werkte easyJet samen met het Amerikaanse Wright Electrics aan ditzelfde doel. Rond 2027 wil de maatschappij elektrisch vliegen tussen Groot-Brittannië en het Europese vasteland.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button