CO2DuurzaamheidEditors choiceElektrisch vliegenNieuwsProfessional

EasyJet compenseert CO2 voor alle vluchten

Luchtvaartmaatschappij easyJet compenseert vanaf vandaag de CO2-uitstoot van alle kerosine die de maatschappij gebruikt. De airline verwacht komend jaar 25 miljoen Britse pond (29 miljoen euro) uit te geven aan de compensatie.

Compensatie

EasyJet compenseert de CO2-uitstoot van de kerosine door geld te investeren in duurzame projecten. De projecten hebben te maken met bosbouw en hernieuwbare energie. Ook worden ‘gemeenschapsprojecten’ ondersteund.

Tijdelijke oplossing

De CO2-compensatie is geen blijvende oplossing voor de klimaatverandering. EasyJet-CEO Johan Lundgren erkent dat, maar stelt dat de airline nu actie wil ondernemen om de uitstoot te verminderen. “Klimaatverandering is een probleem van ons allemaal. Bij easyJet kiezen we ervoor de CO2-uitstoot te compenseren van de brandstof die vanaf vandaag voor al onze vluchten wordt gebruikt. Door dit te doen committeren we ons aan het uitvoeren van CO2-neutrale vluchten binnen ons hele netwerk – een primeur als eerste grote luchtvaartmaatschappij”, licht hij toe.

Andere initiatieven

De Britse airline is al langere tijd bezig met het verminderen van de CO2-uitstoot. Door lichtere trolleys, tapijten en stoelen aan boord hoeft er minder kerosine meegenomen te worden. Ook wordt op vliegvelden op één motor getaxied, wat kerosine scheelt.

Elektrisch vliegen

Naast de CO2-compensatie zet easyJet ook in op elektrisch vliegen. Eerder vandaag maakte de airline bekend met Airbus te werken aan een hybride en een elektrisch vliegtuig. De afgelopen jaren werkte easyJet samen met het Amerikaanse Wright Electrics aan ditzelfde doel. Rond 2027 wil de maatschappij elektrisch vliegen tussen Groot-Brittannië en het Europese vasteland.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/