AirlinesBoeingNieuwsProfessional

‘Etihad neemt minder Dreamliners af bij Boeing’

Etihad Airways neemt de komende jaren minder 787’s af bij vliegtuigbouwer Boeing. Dit meldt persbureau Bloomberg op basis van uitspraken van Etihad-ceo Tony Douglas.

Bestelling

De carrier uit Abu Dhabi heeft bij Boeing nu nog een bestelling van 35 787’s staan. Het grootste deel daarvan zijn 787-10’s, met 24 stuks. Etihad verwacht nog elf 787-9’s.

Minder toestellen

Volgens Bloomberg worden de komende vier jaar twintig bestelde Dreamliners niet afgenomen. Ceo Tony Douglas stelt dat de 787-vloot in 2023 uit 51 toestellen zal bestaan. Bij Boeing zijn in totaal 71 Dreamliners besteld. Welke toestellen geschrapt worden, is niet duidelijk.

Verliezen

Etihad schreef de afgelopen jaren nauwelijks zwarte cijfers. In 2018 werd een verlies van 1,28 miljard dollar geleden, een jaar eerder was dat nog 1,52 miljard dollar. Volgens Bloomberg werd tussen 2016 en 2018 in totaal 4,8 miljard dollar verlies geleden.

Focus

Om weer financieel gezond te worden, verlegt Etihad de focus. Dat gebeurt onder andere door in te grijpen in de vloot. De airline neemt onder andere minder A350’s in gebruik. Ook wordt er meer gefocust op de regionale markt. Low-cost carrier Air Arabia Abu Dhabi moet een aanvulling worden op het product dat Etihad nu aanbiedt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/