fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Meer reizigers, maar lagere brutowinst voor easyJet in 2019

EasyJet heeft over het boekjaar 2019 meer passagiers vervoerd dan een jaar eerder. In totaal stapten 96,1 miljoen reizigers aan boord van een easyJet-vliegtuig. De maatschappij zag de brutowinst afnemen ten opzichte van een jaar eerder.

Meer passagiers

De capaciteit bij easyJet steeg in 2019 naar 105 miljoen stoelen. Dat is ruim 10 procent meer dan in 2018, toen er nog 95 miljoen zitplaatsen beschikbaar waren. Met 96,1 miljoen passagiers werd 91,5 procent van alle stoelen bezet. In 2018 vervoerde easyJet nog 88,5 miljoen reizigers.

Brutowinst omlaag

Ondanks de hogere passagiersaantallen zag easyJet de brutowinst uitkomen op 430 miljoen Britse Pond. Dat is minder dan een jaar eerder, maar meer dan eerder voorspeld werd. In oktober meldde de airline al dat de winst omhoog zou gaan.

Profijt van concurrentie

De maatschappij profiteerde in het tweede halfjaar van stakingen bij British Airways en Ryanair. Ceo Johan Lundgren is trots op de cijfers. “Meer reizigers dan ooit tevoren kiezen voor easyJet, met een record van 96,1 miljoen passagiers die dit jaar met ons hebben gevlogen. Dankzij onze zelfhulpinitiatieven hebben we de kosten kunnen drukken en een beter rendement gerealiseerd dat de omzet per stoel in de tweede helft van het jaar heeft verbeterd”, zegt hij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button