MilitairNieuwsProfessional

Nieuwe naam voor KC-390 legt focus op transport

Het KC-390 transportvliegtuig van Embraer krijgt een nieuwe naam als de joint-venture met Boeing rond is. Als alles goed gaat, verdwijnt de K uit de naam en heet een nieuwe versie van het vliegtuig straks C-390 Millenium. De nieuwe naam moet de verkoop omhoog stuwen, melden beide vliegtuigbouwers maandag.

Militair

De KC-390 is door Embraer ontwikkeld als militair transportvliegtuig. Het toestel is geschikt voor het transport van militairen en het bijtanken van vliegtuigen in de lucht. Op dit moment wordt het Braziliaanse toestel verkocht aan luchtmachten. Onder andere de Braziliaanse luchtmacht en de Portugese luchtmacht willen het vliegtuig hebben.

Nieuwe naam

Met de nieuwe naam willen Boeing en Embraer benadrukken dat het toestel meer is dan een militair vliegtuig, stelt FlightGlobal. De vliegtuigbouwers richten een joint venture op om dat te benadrukken. “Boeing Embraer – Defense zal bouwen op de historie van onze bedrijven van samenwerkingen tussen commerciële en militaire luchtvaart om meer waarde toe te voegen voor de state-of-the art C-390 Millenium”, zegt Marc Allen, president Embraer Partnership bij Boeing.

Twee versies

Volgens FlightGlobal wordt het vliegtuig straks verkocht in meerdere versies. Eén van de versies behoudt de naam KC-390 en wordt geschikt voor het bijtanken van vliegtuigen in de lucht.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close