AirbusAirlinesBoeingEditors choiceNieuwsProfessional

‘Qantas stuurt Airbus en Boeing terug naar tekentafel’

Vliegtuigbouwers Airbus en Boeing moeten van Qantas terug naar de tekentafel. Beide bouwers zijn door Qantas gevraagd om een vliegtuig te leveren wat non-stop van Australië naar Europa en de Verenigde Staten kan vliegen, maar Qantas is niet tevreden met de prijs van de toestellen. Dit meldt de Sydney Morning Herald.

Teruggestuurd

Volgens de krant heeft CEO Tino La Spina van Qantas International tegen investeerders gezegd dat hij de vliegtuigbouwers teruggestuurd heeft. “We hebben ze gevraagd om terug te gaan en daar [de prijs, red] nog eens naar te kijken en hun pen nog eens te slijpen. Er zit een gat”, aldus La Spina.

Garanties

Naast de prijs heeft Qantas de vliegtuigbouwers volgens La Spina ook gevraagd naar de garanties die gegeven worden. “Dit toestel zit de komende twintig jaar in onze vloot. We willen scenario’s afdekken en ervoor zorgen dat het toestel toekomstbestendig is”, legt hij uit.

Twee opties

Voor de lange vluchten, die Qantas Project Sunrise noemt, zijn Airbus en Boeing gevraagd om een voorstel voor een vliegtuig te doen. Airbus probeert de ultra long range (ULR) versie van de A350 te verkopen, Boeing mikt op de 777-8.

Wanneer Qantas een besluit neemt over het toestel, is nog onduidelijk. Dat zou voor het eind van dit jaar gebeuren, maar CEO Alan Joyce liet vorige week weten dat het besluit mogelijk uitgesteld wordt.

Testvluchten

Om Project Sunrise goed voor te bereiden, voert Qantas een drietal testvluchten uit tussen Londen en Sydney en New York en Sydney. Voor deze vluchten wordt een nieuwe Boeing 787-9 gebruikt. De vluchten duren ongeveer 19 uur. Tijdens de vlucht worden de passagiers en de crew voortdurend onderzocht.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/