fbpx
AirlinesEditors choiceFrequente reizigersNieuwsTransavia

Transavia start in zomer 2020 vluchten vanaf Brussel

Low-cost carrier Transavia vliegt vanaf komende zomer ook vanaf Brussel. Dat bevestigt een woordvoerder van de airline desgevraagd aan Up in the Sky. Welke bestemmingen de carrier gaat aanbieden, wordt op een later tijdstip duidelijk.

Capaciteit

De keuze voor Brussel is deels ingegeven door de capaciteitsrestricties in Nederland, laat de airline weten. Zowel op Eindhoven als op Schiphol is verdere groei nauwelijks mogelijk. Ook blijft onduidelijk wanneer vliegveld Lelystad open gaat. Eerder dit jaar zijn mede daarom slots aangevraagd op de luchthaven van Brussel.

Klanten

Een andere reden om voor Brussel te kiezen, zijn de klanten van de airline. Een groot deel van hen komt nu al uit België en het zuiden van Nederland, stelt de airline. “Brussel biedt kansen om te voldoen aan de vraag vanuit de markt”, aldus een woordvoerster van de maatschappij.

Bestemmingen

Naar welke bestemmingen Transavia gaat vliegen vanuit Brussel, is nog niet duidelijk. De maatschappij maakt dat waarschijnlijk komende week bekend.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button