AirlinesFrequente reizigerNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

British Airways maakt details bekend over zijn eerste 787-10

British Airways ontvangt de eerste 787-10 in januari 2020. De eerste route wordt Atlanta, welke in februari zal starten.

Configuratie

Het vliegtuig is ingedeeld in vier klassen. Acht stoelen daarvan zijn ingericht als First class, net zoals op de huidige 787-9 Dreamliners. De Business class Club Suite bevat 48 stoelen, Traveller Plus 35 en World Traveller 165.

First en business

De First class werd oorspronkelijk voor de 787-9 ontworpen, op basis van feedback van klanten. De klasse bevat onder andere een 23-inch entertainmentscherm. De Club Suite bevat een scherm van 18.5 inch. Verder zijn de klassen uitgerust met andere gemakken, zoals een flat-bed, een eigen deur en USB-aansluitingen.

Een stoel uit de First Class van de nieuwe 787-10 – ©British Airways

Investering

“De levering van onze eerste 787-10 markeert een nieuwe belangrijke mijlpaal in ons klantgericht investeringsplan van 6,5 miljard pond”, vertelt Alex Cruz, CEO van British Airways. “Het toestel zorgt voor 25 procent minder CO2-uitstoot in vergelijking met het toestel dat het vervangt, een andere stap richting onze toewijding om in 2050 CO2-neutraal te vliegen. Het brengt ook meer comfort voor onze klanten, omdat het onze nieuwste stoelen krijgt.”

Vloot

De maatschappij heeft 12 787-10’s bestelt, waarvan er zes worden geleverd in 2020. Momenteel heeft British Airways 12 787-8’s in de vloot en 16 787-9’s.

Twee stoelen uit de First Class van de nieuwe 787-10 – ©British Airways

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close