fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Emirates zet 30 777’s om in Dreamliners

Emirates zet 30 bestelde 777’s om in 787-9 Dreamliners. Hiermee wil de maatschappij de vloot aanvullen voor meer flexibiliteit. De overeenkomst werd op de Dubai Air Show getekend.

Aanvulling

Eerder tekende Emirates een intentieverklaring voor 787-10’s, maar dat zijn uiteindelijk 787-9’s geworden, waarvoor een aantal 777’s plaats hebben gemaakt. “Ik ben verheugd om een order van 30 Boeing Dreamliners aan te kondigen”, vertelt Ahmed bin Saeed Al Maktoum, voorzitter en CEO van Emirates Group. “De 787’s zullen onze vloot aanvullen door onze operationele flexibiliteit te verruimen in termen van capaciteit, bereik en inzetbaarheid. We zijn ook blij om onze toewijding aan het Boeing 777X-programma opnieuw te bevestigen en kijken uit naar de ingebruikname ervan.”

Conversie

Ondanks deze conversie blijft Emirates de grootste 777X-klant. Er staan nu nog 126 toestellen in bestelling en de maatschappij vliegt al met 155 777’s. De 777X moet de 777-300ER en 777-200LR van emirates vervangen.

Vertraging

De 777X-toestellen laten nog wel even op zich wachten. Boeing en Emirates waren enkele dagen geleden nog in gesprek over de vertragingen van het toestel. Eerder was de planning om het toestel in 2020 te lanceren, maar dat wordt hoogstwaarschijnlijk 2021.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button