fbpx
AirlinesBoeingNaast het nieuwsProfessional

FAA belooft ‘rigoureuze’ tests voor Boeing 777X

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA zal ervoor zorgen dat de nieuwe 777X van Boeing intensief getest wordt. Dit heeft FAA-baas Steve Dickson tegen persbureau Reuters gezegd.

Veel kritiek

Boeing kreeg de afgelopen maanden kritiek op de ontwikkeling van de 777X. In september werd een test met het nieuwe toestel gestopt nadat een vrachtdeur opensprong, eerder waren er ook al problemen met de motoren van het vliegtuig.

Aflevering uitgesteld

Boeing wil volgend jaar een eerste testvlucht uitvoeren met het vliegtuig. Launch-customer Emirates moet in 2021 het eerste toestel in ontvangst nemen, als het aan Boeing ligt. Eerder werd 2020 als afleverdatum genoemd.

Zestien maanden testen

Eén van de felste criticasters was Emirates’ ceo Tim Clark. Hij eiste eerder bij Boeing dat het toestel uitvoerig getest moet worden, dinsdag verbond Clark daar volgens Reuters een periode van zestien maanden aan. Woensdag sprak Clark met Steve Dickson, de hoogste baas van de FAA.

Focus

Volgens Dickson kan de focus van de certificering anders komen te liggen. “Misschien komt er meer nadruk op het garanderen dat de systemen goed geïntegreerd worden,” zegt hij, “En moeten we niet naar afzonderlijke problemen kijken.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button