AirlinesFinancieelOverig nieuwsProfessional

Investeerder Atlantia trekt zich terug uit Alitalia-deal

De Italiaanse investeringsmaatschappij Atlantia is niet langer bereid om een aandeel te nemen in een nieuwe onderneming die Alitalia moet overnemen. Volgens het bedrijf is een aantal voorwaarden onvoldoende ingevuld. Donderdag verloopt een deadline voor een definitief overnamebod.

Onderhandelingen

Atlantia onderhandelde de afgelopen maanden met spoorwegbedrijf Ferrovie dello Stato (FS) en Delta Air Lines over het opzetten van een nieuw bedrijf wat de activiteiten van Alitalia moet overnemen. Deadlines voor definitieve overnamebiedingen op Alitalia verliepen de afgelopen maanden meerdere keren. Morgen verloopt een nieuwe deadline die, opnieuw, als definitief aangeduid werd.

Eisen

FS en Atlantia stelden in oktober nog een aantal eisen waar de Italiaanse regering aan moest voldoen. Eén van die eisen was dat een bedrijf uit de luchtvaartindustrie een groot aandeel moest nemen in de nieuwe onderneming. Zowel FS als Atlantia willen geen meerderheidsbelang nemen in het bedrijf.

Geen verbeteringen

In een verklaring laat Atlantia nu weten dat er te weinig vooruitgang geboekt is op de terreinen waar het bedrijf verbeteringen geëist had. Daarom kan de onderneming naar eigen zeggen geen deel uitmaken van het consortium en een bod uitbrengen op Alitalia.

Zoektocht

Atlantia blijft wel bereid om te zoeken naar een bedrijf uit de luchtvaartwereld om een groot belang te nemen in Alitalia. Naast Delta Air Lines zou ook Lufthansa geïnteresseerd zijn.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close