AirlinesFinancieelOverig nieuwsProfessional

Norwegian benoemt nieuwe ceo

Norwegian Air Shuttle heeft een nieuwe ceo. De 57-jarige Jacob Schram is de opvolger van Bjorn Kjos, die in juli een stap terug deed. Schram moet de low-cost carrier weer winstgevend maken.

Met de komst van Schram neemt Geir Karlsen zijn oude positie als chief financial officer weer in. Na het vertrek van Kjos was Karlsen tijdelijk de hoogste baas van de airline.

Focus

De nieuwe ceo focust zich vooral op het financiële plaatje van de airline. “Mijn primaire focus wordt het winstgevend maken van het bedrijf. Ook moet de internationale positie van Norwegian versterkt worden”, zegt Schram daarover.

Bezuinigingen

De afgelopen maanden voerde Norwegian een aantal bezuinigingen door. Zo werd een aantal vliegtuigen verkocht aan een leasemaatschappij. Een order voor 27 A320neo’s werd ondergebracht bij een Chinese leasemaatschappij. Door die constructie hoeft Norwegian minder geld te investeren in de toestellen. Ook werden diverse routes gestaakt en bases gesloten.

Verlies

Norwegian leed in 2018 een verlies van 149 miljoen euro. Dat komt deels doordat de maatschappij forse schulden had. Om te kunnen groeien, werd veel geld geleend.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close