fbpx
AirlinesDuurzaamheidNaast het nieuwsProfessional

SAS weer stilste en schoonste airline op Heathrow

De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS was in het derde kwartaal de stilste en schoonste airline op vliegveld Londen Heathrow. Het vliegveld stelt ieder kwartaal een top-50 op van milieuvriendelijkste airlines. Ook in het tweede kwartaal stond SAS al bovenaan.

Eerste plaats

Dat SAS de eerste plaats behaalt in de ‘Fly Quiet and Green-league’ komt volgens Heathrow onder andere door de introductie van de A320neo op routes naar de luchthaven. Ook wordt SAS beloond omdat de maatschappij zich aan de voorgeschreven routes houdt.

Waarden

De luchthaven neemt in de berekening onder andere mee hoeveel stikstof er uitgestoten wordt, of een vliegtuig zich aan de voorgeschreven koers houdt en hoeveel geluid het toestel maakt. Alle waarden worden bij elkaar opgeteld en gewogen. Daar komt een score tussen 0 en 1000 uit.

Top 3

SAS eindigt in het derde kwartaal met 948 punten bovenaan. Een kwartaal eerder haalde de airline hetzelfde aantal punten. Als tweede eindigt in het derde kwartaal Oman Air, met 911 punten.

De nummer twee uit het tweede kwartaal, British Airways, eindigt nu op de vierde plaats. Het gaat hierbij om de short-haul vluchten van de Britse carrier. Nummer 3 was in beide kwartalen Aer Lingus

KLM

KLM eindigde in het derde kwartaal in de middenmoot, op plek 22 met 806 punten. Dat is iets beter dan in het tweede kwartaal. Toen stond de airline met 778 punten op plek 27. Op de route tussen Heathrow en Schiphol vliegen alleen British Airways en KLM.

Laatste plaats

Onderaan de ranglijst bungelt in het derde kwartaal Air Serbia. De maatschappij scoorde 499 punten. In het tweede kwartaal eindigde El Al nog als laatste, de Israëlische carrier staat nu op de 46e plaats.

Meer doen

Matt Gorman, directeur duurzaamheid op Heathrow, is onder de indruk van de prestaties van de airlines. “Maar we weten ook dat er meer gedaan moet worden. Daarom blijven we met onze partners werken en zetten we onze schaalgrootte in om verdere veranderingen mogelijk te maken”, zegt hij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button