AirbusAirlinesLiefhebberNieuws

AirAsia neemt kleurrijke eerste A321neo in ontvangst

De Maleisische low-cost carrier AirAsia heeft de eerste A321neo in ontvangst genomen. De carrier heeft bij Airbus ruim 300 exemplaren besteld. Het eerste toestel draagt een kleurrijke beschildering.

Nieuw tijdperk

De overhandiging van het toestel vond woensdag plaats in Hamburg. Op sociale media spreekt de airline van een nieuw tijdperk dat aanbreekt met de A321neo. Met het nieuwe toestel wil AirAsia volgens lokale media de capaciteit uitbreiden en nieuwe routes gaan aanbieden.

Mega-order

Het toestel is de eerste uit een mega-order voor 353 A321neo’s. Met de order is AirAsia de grootste klant voor de narrowbody. In het vliegtuig is plaats voor 236 passagiers. De maatschappij vliegt nu al met 272 toestellen van Airbus.

Livery

Het nieuwste toestel, met registratie 9M-VAA, is uitgevoerd in een speciale livery. Op de romp van het toestel is de tekst 3,2,1 take off geschilderd.

Op Kuala Lumpur werd de A321neo donderdag verwelkomd door de brandweer met een watersaluut.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/