AirlinesEditors choiceLicht en luchtigLiefhebberLow-costNieuwsOpmerkelijk

Amerikaans bedrijf wil vluchten vanaf 19 dollar aanbieden met 747-400’s

Een Amerikaans bedrijf heeft grootse plannen om ultra low-cost vluchten uit te voeren binnen de Verenigde Staten. Als het aan Avatar Airlines ligt, gaat een vlucht tussen 19 en 99 dollar kosten. Het bedrijf wil veertien 747’s aanschaffen voor de vluchten.

Vergunning aangevraagd

Om de plannen te verwezenlijken heeft het bedrijf deze week een “certificate of public convenience and necessity” aangevraagd bij het Amerikaanse ministerie van transport. Deze vergunning is nodig om een licentie aan te kunnen vragen.

Binnenlandse vluchten

Avatar wil tegen lage prijzen binnenlandse vluchten uitvoeren in de Verenigde Staten. De prijs varieert tussen 19 en 99 dollar voor een vlucht. Een enkeltje van Los Angeles naar New York moet bij de airline 79 dollar gaan kosten. Voor een ticket van New York naar Miami wordt 49 dollar gerekend, stelt de airline op de website.

Vloot

De vluchten moeten uitgevoerd worden met veertien 747-400’s. Om de toestellen aan te schaffen zoekt Avatar aandeelhouders die voor 300 miljoen dollar aan aandelen willen kopen. In de 747’s moeten 581 passagiers passen: 42 in een business class en 539 in de economy class. De airline stelt in de aanvraag bij het ministerie van transport dat de inzet van één 747-400 goedkoper is dan vier 737’s of A320’s.

Vliegende reclame

Avatar wil ook geld halen uit advertenties aan boord van de 747’s. Bedrijven krijgen de mogelijkheid om te adverteren op de romp van de vliegtuigen. Voor een advertentie op één toestel vraagt Avatar 250.000 dollar per jaar. Ook op de klaptafels in de stoelen en op de bagagebakken is advertentieruimte beschikbaar.

Eerdere pogingen

Of de plannen ook van de grond komen, is twijfelachtig. Avatar vroeg de afgelopen jaren vaker een licentie aan. In 2017 werd dat verzoek door de Amerikaanse overheid afgewezen. Volgens ch-aviation.com gebeurde dat omdat de financiering niet rondkwam. Ook in de jaren negentig werd een verzoek al afgewezen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close