fbpx
InnovatieNaast het nieuwsProfessional

ANWB onderzoekt inzet drone om medicijnen te vervoeren

De ANWB gaat samen met PostNL en bloedbank Sanquin onderzoeken of het mogelijk is om medicijnen en bloed te vervoeren met drones. Binnen drie jaar moet duidelijk zijn of drones een meerwaarde hebben.

Vervoer door de lucht

Het initiatief ‘Medical Drone Service’ onderzoekt onder andere of bloedproducten per drone vervoerd kunnen worden tussen de bloedbank en ziekenhuizen. Het vervoer door de lucht is veiliger en wellicht sneller, stelt bloedbank Sanquin.

Schiermonnikoog

Plannen om medicijnen te vervoeren met drones, zijn er al langer. In 2017 maakten diverse partijen plannen om medicijnen te bezorgen op Schiermonnikoog met een drone. Voor dat project is één testvlucht uitgevoerd. Tijdens de vlucht stortte de drone in de Waddenzee.

Andere initiatieven

In Afrika worden drones al enkele jaren succesvol ingezet voor medicijnvervoer. Recent verleende de Amerikaanse FAA een vergunning aan UPS om een ‘drone airline’ op te starten.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button