InnovatieOverig nieuwsProfessional

ANWB onderzoekt inzet drone om medicijnen te vervoeren

De ANWB gaat samen met PostNL en bloedbank Sanquin onderzoeken of het mogelijk is om medicijnen en bloed te vervoeren met drones. Binnen drie jaar moet duidelijk zijn of drones een meerwaarde hebben.

Vervoer door de lucht

Het initiatief ‘Medical Drone Service’ onderzoekt onder andere of bloedproducten per drone vervoerd kunnen worden tussen de bloedbank en ziekenhuizen. Het vervoer door de lucht is veiliger en wellicht sneller, stelt bloedbank Sanquin.

Schiermonnikoog

Plannen om medicijnen te vervoeren met drones, zijn er al langer. In 2017 maakten diverse partijen plannen om medicijnen te bezorgen op Schiermonnikoog met een drone. Voor dat project is één testvlucht uitgevoerd. Tijdens de vlucht stortte de drone in de Waddenzee.

Andere initiatieven

In Afrika worden drones al enkele jaren succesvol ingezet voor medicijnvervoer. Recent verleende de Amerikaanse FAA een vergunning aan UPS om een ‘drone airline’ op te starten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/