fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Ceo Lufthansa: ‘Alitalia heeft sterke partner nodig’

Om te kunnen overleven heeft Alitalia een andere airline als sterke partner nodig. Een Europese partner om mee samen te werken, is daarbij belangrijker dan een investeerder. Dat stelde Lufthansa-ceo Carsten Spohr bij een IATA-conferentie in Berlijn, meldt Air Transport World.

Deadline

Alitalia zit midden in een cruciale fase in de herstructurering. Vandaag zou er duidelijkheid moeten komen over welke bedrijven de failliete Italiaanse airline overnemen. Spoorwegbedrijf Ferrovie dello Stato (FS) en investeringsmaatschappij Atlantia onderhandelen al langere tijd met divers partijen, maar lieten de afgelopen dagen weten dat de voorwaarden voor een nieuw bedrijf onvoldoende ingevuld zijn.

Voorwaarden

Eén van de voorwaarden is dat een partij uit de luchtvaartwereld instapt bij Alitalia om de maatschappij weer toekomstbestendig te maken. Delta Air Lines wil een belang van tien procent nemen en ook Lufthansa wil meewerken om Alitalia op de rit te krijgen. Spoorwegbedrijf FS meldde woensdag wel dat Lufthansa geen belang wil nemen.

Partner nodig

Lufthansa-ceo Spohr stelde woensdag dat Alitalia een partner nodig heeft om te overleven. “Wat wij tegen de Italianen zeggen, is dat dit belangrijker is dan de investering van de laatste 10 procent. Het gaat erom of je alleen komt te staan in Europa, of dat je een sterke partner hebt”, zei Spohr.

Italiaanse keuze

Lufthansa wil zo’n partner-rol vervullen voor Alitalia. “We kunnen en willen dat aanbieden aan Alitalia. Andere bedrijven bieden een investering van tien procent. Het is aan de Italianen om te besluiten wat belangrijker is voor Alitalia”, aldus Spohr. Op een investering van Lufthansa hoeft Alitalia op dit moment nog niet te rekenen. Pas als de herstructurering afgerond is, wil Lufthansa dat overwegen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button