fbpx
AirlinesEditors choiceFinancieelNieuwsProfessional

Italiaanse spoorwegen: Lufthansa neemt geen belang in Alitalia

De Duitse airline Lufthansa neemt geen belang in Alitalia. Dat stelt de Italiaanse spoorwegmaatschappij Ferrovie dello Stato (FS) na het beoordelen van de voorstellen voor de overname. Een bindend overnamebod lijkt er ook vandaag niet te komen.

Onderhandelingen

FS leidt samen met investeringsmaatschappij Atlantia een consortium van bedrijven om Alitalia over te nemen. Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines zou een belang van tien procent nemen in Alitalia. Ook Lufthansa stelde een samenwerking met Alitalia voor.

Geen belang Lufthansa

Lufthansa neemt volgens FS geen belang in Alitalia. Diverse media meldden eerder dat dat wel het geval zou zijn. De Duitse carrier stelt een commerciƫle samenwerking voor, stelt FS in een verklaring.

Delta Air Lines wil wel een aandeel nemen in Alitalia. Volgens Air Transport World is dat belang niet groter dan tien procent. Dat percentage wordt al langere tijd genoemd.

Voorwaarden

Atlantia meldde eerder deze week al dat er niet voldaan is aan de voorwaarden die beide bedrijven stelden voor de overname. Atlantia trok zich daarop terug uit de voorgenomen deal. Ook FS stelt dat de voorwaarden nog niet voldoende zijn. De spoorwegmaatschappij wil eerst afwachten wat de bewindvoerders van Alitalia besluiten.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button