fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

Opnieuw vertraging voor Mitsubishi bij bouw Spacejet

De Japanse vliegtuigbouwer Mitsubishi legt zich niet langer vast op een eerder gemaakte planning voor de aflevering van de Spacejet. Het bedrijf heeft opnieuw met vertragingen in de productie te maken, bevestigt ceo Seiji Izumisawa tegenover persbureau Reuters.

Ontwikkelingen

Mitsubshi ontwikkelt de Spacejet al jaren. De eerste vlucht van het toestel vond in 2015 plaats, drie jaar later dan oorspronkelijk gepland. De ingebruikname van het vliegtuig wordt ook al jarenlang opgeschoven. In juni dit jaar gaf Mitsubishi het toestel een nieuwe naam en werd nog gezegd dat het eerste toestel in mei 2020 afgeleverd moet worden.

Nieuwe vertragingen

Tegenover Reuters bevestigt ceo Seiji Izumisawa nu dat er nieuwe vertragingen zijn in de productie. De vertraging komt doordat het toestel een nieuwe romp nodig heeft. Hoe groot de vertraging is, is onduidelijk

Afleverschema

Wel laat Izumisawa weten dat het bedrijf het afleverschema inmiddels onder de loep neemt. Launch-customer ANA wacht al sinds 2015 op het eerste toestel. De ceo kan niet met zekerheid zeggen of het vliegtuig in 2020 geleverd wordt.

“In het proces waar we nu zitten, wordt alles hypothetisch”, zegt hij, “We kunnen het doel halen, we kunnen het doel ook niet halen. Ik kan me er niet op vastleggen”

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button