Frequente reizigerNieuwsNL nieuwsRotterdam The HagueVliegvelden

Vliegveld Rotterdam doorbreekt grens van 2 miljoen reizigers

Luchthaven Rotterdam The Hague Airport heeft donderdag de 2 miljoenste passagier van het jaar verwelkomd. Niet eerder reisden zoveel passagiers via de luchthaven.

Londen City

De twee miljoenste passagier kwam vanochtend met een vlucht vanuit Londen City aan op de luchthaven. Het vliegtuig kreeg een watersaluut van de brandweer. De passagiers van de vlucht kregen in de terminal een traktatie.

1 miljoen reizigers

De luchthaven verwelkomde in 2004 voor het eerst meer dan 1 miljoen passagiers per jaar. Volgens het vliegveld bleef het passagiersaantal tot 2009 rond de 1 miljoen schommelen, daarna nam het aantal reizigers toe.

De luchthaven is er trots op dat “steeds meer reizigers kiezen voor een luchthaven waar bereikbaarheid, service en snelheid voorop staan.” In 2018 verwelkomde het vliegveld in totaal 1.943.733 passagiers.

Toename

De toename van het aantal passagiers komt volgens de luchthaven door de inzet van grotere vliegtuigen, nieuwe luchtvaartmaatschappijen en het efficiënt gebruiken van de geluidsruimte. De geluidsruimte is in de afgelopen tien jaar niet toegenomen.

Meer vliegbewegingen

Het aantal vliegbewegingen ligt tot nu toe in 2019 al zes procent hoger dan in 2018 het geval was. Toen werden in totaal 53.322 vliegbewegingen uitgevoerd. Diverse maatschappijen voegden dit jaar nieuwe bestemmingen toe.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close