fbpx
AirbusNieuwsRoutes en BestemmingenVeiligheidVliegtuigen

Airlines moeten motoren A330neo inspecteren

Na de Boeing 787, moeten nu ook de motoren van de Airbus A330neo geïnspecteerd worden op mogelijke scheurtjes. De EASA heeft de oproep tot inspectie gedaan na de ontdekking van scheurtjes in een van de trent 7000 testmotoren.

Scheurtjes

De A330neo maakt gebruik van Rolls Royce trent 7000 motoren, een variant van de trent 1000 waar veel Boeing 787’s gebruik van maken. Kleine scheurtjes in motoronderdelen kunnen al snel leiden tot serieuze problemen, zoals het uitvallen van de motor tijdens een vlucht.

Terugsturen

Mochten maatschappijen scheurtjes ontdekken in de motoren, dan moeten deze worden teruggestuurd naar Rolls Royce voor een reparatie. Hierdoor kan het voorkomen dat toestellen aan de grond moeten blijven tot een vervangende motor beschikbaar is.

Routes

De A330neo vliegt ook op Schiphol. Delta zet het type in op vluchten tussen Amsterdam en Atlanta en heeft plannen om het type op meer routes naar Nederland in te zetten. Vanaf december zet Garuda Indonesia de A330neo, afgewisseld met de A330-200, in op de route tussen Amsterdam, Medan en Denpasar.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button