fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsRuimtevaart

Boeing en partners bijna klaar voor vertrek naar heelal

De CST-100 Starliner van Boeing is deze week bevestigd aan de Atlas V raket van de United Launch Alliance (ULA), een joint venture tussen de raketbouw- en lanceerafdelingen van Lockheed Martin en Boeing.

Lancering

De eerste lancering staat gepland voor 17 december vanaf Cape Canaveral. Dan moet de raket richting het International Space Station (ISS) gaan. De Starliner werd aan de bovenkant van de raket bevestigd in ULA’s Vertical Integration Facility, nadat de raket deze week werd vervoerd vanaf Boeing’s productiefaciliteit bij het NASA Kennedy Space Center.

Raket

De Starliner en Atlas V zijn samen 52 meter lang. De raket genereert 1,6 miljoen pond stuwkracht. De eerste Starliner-vlucht op 17 december zal alleen vracht naar het ISS brengen. De vlucht die daarna komt zal astronauten Chris Ferguson (Boeing) meenemen en Mike Fincke en Nicole Mann (NASA). De Atlas V heeft sinds 2002 80 succesvolle lanceringen voltooid.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button