fbpx
737 MAXIncidentenNieuwsVliegtuigen

‘Boeing komt tot schikking in 60 rechtszaken 737 MAX’

Vliegtuigbouwer Boeing is in meer dan 60 rechtszaken die tegen het bedrijf waren aangespannen tot een schikking gekomen. De betreffende rechtszaken zijn aangespannen door nabestaanden van de slachtoffers van de Lion Air crash in 2018.

Vergoeding

Op wat voor bedrag Boeing en de nabestaanden precies zijn uitgekomen is onbekend, amerikaanse media berichtten dat dit waarschijnlijk rond de 1,2 miljoen euro per slachtoffer zal zijn. Met de schikking zijn nog niet alle rechtszaken afgedaan. Verschillende partijen zijn nog niet akkoord gegaan met het aanbod van Boeing.

Onderzoeksrapport

De schikking komt relatief kort na de publicatie van het onderzoeksrapport van vlucht JT610. Hierin werd vastgesteld dat de vliegramp te wijten is aan grove fouten van zowel Boeing als Lion Air. Over eventuele rechtszaken tegen Lion Air is nog niets bekend. In de rechtszaak die Lion Air tegen Boeing heeft aangespannen zijn recent geen ontwikkelingen geweest.

Ethiopian

In de zaken die tegen Boeing zijn aangespannen door de nabestaanden van de slachtoffers van de Ethiopian Airlines crash zijn nog geen nieuwe ontwikkelingen. Reden hiervoor is vermoedelijk dat het onderzoeksrapport van die vliegramp nog niet is afgerond.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button