fbpx
EmbraerFinancieelNieuws

China geeft groen licht voor Boeing-Embraer deal

China heeft Boeing en Embraer toestemming gegeven voor de beoogde deal van de twee vliegtuigbouwers. Dat heeft de Chinese antitrust-regelaar bekend gemaakt.

Joint venture

Boeing en Embraer willen een joint venture creëren waarin Boeing voor 80 procent eigenaar wordt van het bedrijf dat Boeing Brasil – Commercial zal gaan heten. De resterende 20 procent komt in handen van Embraer.

Embraer

Het tweetal kondigde de samenwerking in 2018 aan. In februari dit jaar stemde de aandeelhouders van Embraer al in met de deal, waardoor de weg vrij werd gemaakt voor verdere aanvragen voor toestemming.

EU

Maar de vliegtuigbouwers zijn er nog niet; de Europese Unie heeft een beslissing over het verzoek namelijk uitgesteld, totdat Boeing en Embraer aanvullende documenten opsturen. Embraer heeft al toegezegd dat zo snel mogelijk te doen. Voor het einde van dit jaar hopen de twee alle toestemmingen rond te hebben.

Bestel nu dit unieke schaalmodel van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een schaalmodel van de KLM B747-400 inclusief LED-verlichting. Het model is bijna 50cm lang, schaal 1:150. Bestel nu extra voordelig bij Up in the Sky: slechts €99,95 inclusief gratis verzending.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button