NieuwsSamenwerking

China geeft groen licht voor Boeing-Embraer deal

China heeft Boeing en Embraer toestemming gegeven voor de beoogde deal van de twee vliegtuigbouwers. Dat heeft de Chinese antitrust-regelaar bekend gemaakt.

Joint venture

Boeing en Embraer willen een joint venture creëren waarin Boeing voor 80 procent eigenaar wordt van het bedrijf dat Boeing Brasil – Commercial zal gaan heten. De resterende 20 procent komt in handen van Embraer.

Embraer

Het tweetal kondigde de samenwerking in 2018 aan. In februari dit jaar stemde de aandeelhouders van Embraer al in met de deal, waardoor de weg vrij werd gemaakt voor verdere aanvragen voor toestemming.

EU

Maar de vliegtuigbouwers zijn er nog niet; de Europese Unie heeft een beslissing over het verzoek namelijk uitgesteld, totdat Boeing en Embraer aanvullende documenten opsturen. Embraer heeft al toegezegd dat zo snel mogelijk te doen. Voor het einde van dit jaar hopen de twee alle toestemmingen rond te hebben.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/