fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOpmerkelijk

Handbagage beleid Ryanair ‘misbruik’ volgens Spaanse rechter

Ryanair voerde vorig jaar een nieuw handbagage beleid in. Reizigers die een standaard ticket hadden gekocht mochten voortaan alleen nog maar een handtas of rugzak meenemen in de cabine. Reizigers die een grote rugzak of rolkoffer mee wilden nemen moesten twintig euro bijbetalen.

Rechtszaak

Een Spaanse vrouw, die ondanks haar standaard ticket toch een rolkoffer meenam, was het niet eens met het feit dat zij aan de gate twintig euro moest bijbetalen en besloot naar de rechter te stappen. Deze week heeft zij in de Spaanse rechtbank haar gelijk gekregen.

Misbruik

De rechter gaf de reizigster gelijk. Aangezien er voldoende ruimte was in de cabine om de rolkoffer mee te nemen heeft de rechter geoordeeld dat Ryanair de passagier de twintig euro moet terugbetalen. Daarnaast concludeerde de rechter dat het huidige beleid van Ryanair niet alleen in strijd is met Spaanse, maar ook met Europese wetgeving. Passagiers laten bijbetalen voor bagage die probleemloos mee kan zou misbruik zijn.

Reactie

Ryanair heeft als reactie op de uitspraak laten weten het huidige beleid niet aan te passen. Zij zien het als hun vrijheid als bedrijf om de bagageregels zelf te bepalen. Het afgelopen jaar zouden al duizenden passagiers de, volgens de rechter onnodige, bagagetoeslag hebben betaald. Of andere reizigers ook naar de rechter stappen is vooralsnog onbekend.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button