Licht en luchtigNaast het nieuwsOpmerkelijkVideoVideo opmerkelijk

Het acht-motorige zeemonster | video

De koude oorlog leidde tot de ontwikkeling van veel opvallende vliegtuigen, waaronder het kaspische zeemonster. De KM, zoals het toestel officieel heet, was bedoeld als transportvliegtuig. Door op een hoogte van slechts enkele meters te vliegen kon het toestel gebruikmaken van het grondeffect. Hierdoor kon het toestel grote hoeveelheden vracht snel en zuinig vervoeren of worden ingezet als raketwerper. Het toestel kan door de extreem lage kruishoogte echter alleen boven kalm water vliegen. De kaspische zee is de enige locatie waar de KM ooit heeft gevlogen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close