fbpx
FinancieelFrequente reizigersNieuwsTUI

TUI Nederland neemt deel Thomas Cook over

De Nederlandse tak van de TUI groep neemt enkele delen van het failliete Thomas Cook, dat ook actief was in Nederland, over. TUI neemt naast de klantendatabase ook enkele merknamen over waaronder neckermann.nl en vrijuit.nl.

Overeenkomst

De curator van Thomas Cook en TUI hebben inmiddels een koopovereenkomst gesloten, deze moet echter nog goedgekeurd worden door de ACM, Autoriteit Consument en Markt. Dit om te voorkomen dat er een monopolie ontstaat. Gezien de grote hoeveelheid aan touroperators in Nederland lijkt het waarschijnlijk dat de ACM akkoord zal gaan met de overname.

Klanten

De klanten van het voormalige Thomas Cook worden niet zomaar toegevoegd aan de database van TUI. Aan de klanten wordt gevraagd of zij ermee akkoord gaan dat zij benaderd kunnen worden door TUI.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button