fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

TUI vliegt vanaf zomer ook long-haul vanuit Duitsland

De Duitse tak van TUIfly vliegt vanaf komend zomerseizoen ook intercontinentale vluchten. De dochtermaatschappijen van TUIfly doen dat al langere tijd.

Long-haul

Met de stap voeren straks alle airlines van TUIfly ook long-haul vluchten uit. Vanuit Groot-Brittannië, Nederland, België en Scandinavië gebeurde dit al langer. Om in Duitsland ook te starten, waren onderhandelingen met de vakbonden nodig.

Voordelen

Het zelf uitvoeren van long-haul vluchten biedt voordelen voor de TUI Group, stelt algemeen directeur Oliver Lackmann van TUIfly. “De feedervluchten voor de cruises van TUI Cruises worden straks uitgevoerd onder eigen vlag”, legt hij uit.

Ook overweegt de airline om routes te openen naar bestemmingen waar TUI veel eigen hotels heeft, zoals de Kaapverdische Eilanden. Vanuit Nederland wordt al op die bestemming gevlogen.

Vloot

TUI begint de Duitse langeafstandsvluchten met twee Boeing 787’s. De 787-vloot bestaat uit negentien exemplaren, waarvan de meesten geregistreerd staan in het Verenigd Koninkrijk. Drie 787’s hebben een Nederlandse registratie en twee een Belgische. De toestellen zijn onderling uitwisselbaar. Vanaf welke luchthavens TUI in Duitsland gaat vliegen, is nog niet duidelijk.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button