fbpx
737 MAXEditors choiceInnovatieNieuws

Boeing presenteert eerste 737 MAX 10

De nieuwste variant van de 737 MAX, de -10, is gisteren voor het eerst aan het publiek gepresenteerd. Het toestel, dat op het moment een van de weinige 737 MAX’en is die mag vliegen, zal de komende weken verschillende grond tests ondergaan alvorens het luchtruim te kiezen.

Tien

De grootste variant van de 737 heeft een kleinere range dan de -7,-8 of de -9, maar kan verreweg de meeste passagiers vervoeren. Het toestel is een gehaast antwoord van Boeing op de vraag naar een vervanging voor de verouderde Boeing 757. Aangezien de ontwikkeling van een geheel nieuw toestel, zoals de 797, enkele jaren op zich zou laten wachten hoopt Boeing met de 737 MAX 10 een korte termijn oplossing te bieden voor de oude 757’s. Echter kiezen veel luchtvaartmaatschappijen voor de A321neo lr en xlr vanwege het grotere vliegbereik.

Crisis

De 737 MAX 10 en de 737 MAX 7 worden niet aan de grond gehouden door het onderzoek naar de Lion air en Ethiopian airlines vliegrampen. Dit is deels te verklaren door het feit dat er nog geen toestellen van deze types geleverd zijn.


Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button