fbpx
Editors choiceLelystad AirportNieuws

Lelystad airport moet open in 2020

Nadat eerder bleek dat de geplande opening van Lelystad Airport, in april 2020, niet gehaald zou worden, was het onduidelijk of de opening van de Flevolandse luchthaven überhaupt nog in 2020 zou kunnen. Cora van Nieuwenhuizen heeft laten weten dat dit wel het geval is.

November

De minister wil uiterlijk 1 november 2020 de eerste passagiers verwelkomen op de luchthaven. Het liefst gaat de luchthaven nog eerder open. Verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Transavia en Wizz air hebben al intresse getoont in de luchthaven.

Vertraging

De vertraging rond de opening van de luchthaven van Lelystad ontstond door het uitblijven van Europese goedkeuring voor de herverdeling van vluchten tussen Schiphol en Lelystad. Ook leverden vragen over het milieuonderzoek rond de luchthaven en de stikstof crisis problemen op.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button