Maastricht AirportNieuws

‘PvdA: Maastricht Aachen Airport verder zonder Aachen’

De PvdA in Limburg wil dat Maastricht Aachen Airport voortaan enkel Maastricht Airport heet. Volgens de partij is het oneerlijk dat de Duitse grensstad mee profiteert van het vliegveld zonder ook maar een deel van de kosten te dekken.

Betaling

Aken heeft in 1994 eenmalig 50.000 gulden betaald om de naam op de Zuid-Limburgse luchthaven te krijgen. Volgens PvdA voorman Jasper Kuntzelaers is het oneerlijk dat Aken voor dit bedrag mag profiteren van de luchthaven, zeker wanneer men het vergelijkt met de investeringen van provincie Limburg in de luchthaven.

Tegengeluid

Echter is niet de gehele Zuid-Limburgse politiek het eens met de PvdA. De lokale VVD is van mening dat de naam Aken Duitse passagiers naar de luchthaven trekt en daardoor juist van groot belang is voor de levensvatbaarheid van Maastricht Aachen Airport.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button