IncidentenNieuws

‘A350 British Airways beschadigd tijdens verven’

Een A350-1000 van British Airways is in de laatste fase van het productieproces beschadigd geraakt, toen het in de verffaciliteit stond.

Schade

Het toestel liep schade op bij een incident, bevestigt British Airways aan FlightGlobal, maar de maatschappij kan niets vertellen over de precieze oorzaak en wat er beschadigd is geraakt. Volgens een anonieme bron stond de A350-1000 geparkeerd in een verffaciliteit en raakte de oppervlakte beschadigd door losse onderdelen die her en der in de faciliteit stonden.

Reparatie

“Airbus heeft ons verzekerd dat het vliegtuig volledig wordt gerepareerd en op korte termijn wordt geleverd”, aldus de maatschappij. Er moeten dit jaar in totaal vier A350’s worden geleverd aan BA. De eerste en tweede A350 zijn al geleverd, en met de derde worden momenteel testvluchten uitgevoerd.

Bestemmingen

In totaal staan er 18 toestellen in bestelling, die geleverd moeten worden tussen 2019 en 2022. De eerste twee bestemmingen voor het type zijn Dubai en Toronto. In de winter moeten daar nog Tel Aviv en Bangalore aan worden toegevoegd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button