IncidentenNieuws

‘A350 British Airways beschadigd tijdens verven’

Een A350-1000 van British Airways is in de laatste fase van het productieproces beschadigd geraakt, toen het in de verffaciliteit stond.

Schade

Het toestel liep schade op bij een incident, bevestigt British Airways aan FlightGlobal, maar de maatschappij kan niets vertellen over de precieze oorzaak en wat er beschadigd is geraakt. Volgens een anonieme bron stond de A350-1000 geparkeerd in een verffaciliteit en raakte de oppervlakte beschadigd door losse onderdelen die her en der in de faciliteit stonden.

Reparatie

“Airbus heeft ons verzekerd dat het vliegtuig volledig wordt gerepareerd en op korte termijn wordt geleverd”, aldus de maatschappij. Er moeten dit jaar in totaal vier A350’s worden geleverd aan BA. De eerste en tweede A350 zijn al geleverd, en met de derde worden momenteel testvluchten uitgevoerd.

Bestemmingen

In totaal staan er 18 toestellen in bestelling, die geleverd moeten worden tussen 2019 en 2022. De eerste twee bestemmingen voor het type zijn Dubai en Toronto. In de winter moeten daar nog Tel Aviv en Bangalore aan worden toegevoegd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/