fbpx
Frequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

‘British Airways wendt pilotenstakingen af’

British Airways heeft een cao-akkoord bereikt met de piloten. Daarmee zijn verdere stakingen volledig van de baan. Het loonconflict speelde langere tijd, maar daar is nu eindelijk een oplossing voor gekomen volgens persbureau Reuters, dat zich baseert op ingewijden.

Aanbod

De piloten hadden al een aanbod gekregen om er in de komende drie jaar in totaal 11,5 procent salaris bij te krijgen. Daar is nu een inflatiebeschermingsclausule aan toegevoegd, weet de Financial Times. Ook zouden de roosters en werkomstandigheden worden verbeterd en de vluchtbonussen worden aangepast.

September

De piloten staakten in september 48 uur. Het was de eerste staking ooit voor Britse BA-piloten. Bijna alle vluchten werden toen geschrapt. De staking die daarna was aangekondigd, op 27 september, werd afgeblazen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button