Frequente reizigerNieuwsStaking

‘British Airways wendt pilotenstakingen af’

British Airways heeft een cao-akkoord bereikt met de piloten. Daarmee zijn verdere stakingen volledig van de baan. Het loonconflict speelde langere tijd, maar daar is nu eindelijk een oplossing voor gekomen volgens persbureau Reuters, dat zich baseert op ingewijden.

Aanbod

De piloten hadden al een aanbod gekregen om er in de komende drie jaar in totaal 11,5 procent salaris bij te krijgen. Daar is nu een inflatiebeschermingsclausule aan toegevoegd, weet de Financial Times. Ook zouden de roosters en werkomstandigheden worden verbeterd en de vluchtbonussen worden aangepast.

September

De piloten staakten in september 48 uur. Het was de eerste staking ooit voor Britse BA-piloten. Bijna alle vluchten werden toen geschrapt. De staking die daarna was aangekondigd, op 27 september, werd afgeblazen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close