fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

Officieel groen licht voor joint venture Delta-Virgin-AF-KLM

Het Amerikaanse Department of Transportation (DOT) heeft officieel toestemming gegeven voor de joint venture van Delta Air Lines, Air France-KLM en Virgin Atlantic.

Groen licht

In augustus ging het DOT voorlopig akoord met de samenwerking, maar nu is er definitief groen licht afgegeven door de Verenigde Staten. Met de voorlopige toestemming konden de bedrijven al de eerste stappen zetten voor de joint venture. Het definitieve akkoord bevat alle voorwaarden die de concurrentie moeten beschermen, eisen waaraan de joint venture moet doen voor de consument en het stelt het ministerie in staat om de effecten van de joint venture voor consumenten te volgen.

Rapporteren

De bedrijven moeten jaarlijks aan het DOT rapporteren over de voortgang van hun samenwerking en na vijf jaar moet er een gedetailleerde beoordeling komen. Deze wordt dan beoordeeld door de VS, waarbij vooral wordt gefocust op concurrentiekwesties.

Aandelen

Met de joint venture koopt AF-KLM 31 procent van de aandelen van Virgin Atlantic. Die zijn nu nog in handen van Virgin Groep. Laatstgenoemde behoudt 20 procent van de aandelen en het voorzitterschap van Virgin Atlantic. Delta behoudt zijn 49 procent van de aandelen van Virgin Atlantic.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button