fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

South African Airways bereikt akkoord met vakbonden

South African Airways (SAA) heeft een akkoord bereikt met de vakbonden. Daarmee komt er een einde aan de stakingen die bijna een week hebben geduurd.

Overeenkomst

De vakbonden SACCA en NUMSA zijn met SAA een salarisverhoging van 5,9 procent overeengekomen, met terugwerkende kracht vanaf april 2019 tot en met januari 2020. Het geld wordt gedeeltelijk in maart 2020 uitbetaald en in april 2020, als het dan beschikbaar is.

Salaris

Eerden eisten de vakbonden een toename van 8 procent, maar de maatschappij kon geen toename bieden. Wel bood SAA toen aan om het salaris met 5,9 procent te laten stijgen als er geld beschikbaar is uit fondsen. “We bieden deze salarisverhoging ondanks de financiële uitdagingen die we momenteel hebben. Daarmee erkennen we hoe belangrijk de bijdrage van ons personeel is aan het succes van het bedrijf”, aldus Zulks Ramasia, CEO van SAA.

Einde

Hiermee komt een einde aan de stakingen die op vrijdag 15 november waren begonnen. De vakbonden waren boos over een aangekondigd bezuinigingsplan. Bijna alle vluchten werden geschrapt. Nu is de maatschappij bezig met het herstellen van de vluchten en vanaf vandaag moet alles weer volledig draaien.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button