fbpx
Frequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Vakbonden Air France roepen op tot 5 december-staking

Franse vakbonden in de transportsector roepen hun leden op om op 5 december te staken. Ook de vakbonden van grondpersoneel van Air France, alsmede vakbonden van Franse luchtverkeersleiders doen hier aan mee. Reden: de pensioenhervormingen die de regering heeft voorgesteld.

Staking

Bij Air France roepen de pilotenbonden en de bonden van cabin crew niet op tot staking. Drie vakbonden voor grondpersoneel zien wel heil in de acties. Bij de luchtverkeersleiders roept vakbond SNCTA niet op tot staking, in tegenstelling tot USAC-CGT. De stakingen gelden voor alle luchthavens in Frankrijk.

Trein

Ook veel andere bedrijven gaan staken, waaronder leden van vakbond SNCF voor treinpersoneel. Daardoor zal het moeilijker worden voor reizigers om van en naar de luchthavens te komen.

Blokkade

“Deze stakingen moeten leiden tot het blokkeren van al het vervoer, de logistiek en de infrastructuur: weg-, spoor-, lucht-, zee- en binnenvaartvervoer, stadsvervoer… En zo moet het bijdragen tot het creëren van de noodzakelijke machtsverhoudingen om de overheid te laten buigen en te zorgen dat het universele pensioenproject wordt ingetrokken”, aldus een woordvoerder van vakbond FO tegenover de Franse nieuwssite The Local.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button