fbpx
LiefhebberNieuws

British Airways voert ultrakorte vlucht uit met 747

British Airways heeft misschien wel de kortste vlucht ooit uitgevoerd met een Boeing 747. Het toestel vloog van Cardiff naar Saint Athan, hemelsbreed nog geen vijf kilometer blijkt uit data van Flightradar24.com.

Laatste bestemming

De laatste vlucht van de 747-400 uit 1995 vond maandagmiddag plaats. British Airways heeft een onderhoudsbasis in Cardiff, in Saint Athan is een demontagebedrijf voor vliegtuigen gevestigd. De bewuste 747 wordt in Saint Athan gesloopt.

Negen minuten

Het toestel vertrok rond 11.09 uur vanuit Cardiff en landde negen minuten later in Saint Athan. Hemelsbreed is de afstand tussen beide vliegvelden ongeveer 4,85 kilometer. Met de auto zijn de vliegvelden met tien minuten te bereiken.

Vloot

Met het vertrek van de 747 heeft British Airways nog 32 jumbo’s in de vloot. Het oudste toestel werd in 1992 afgeleverd, de jongste 747 is twintig jaar. De komende jaren worden de toestellen vervangen door de A350 en Boeing 777. In 2021 moet de 747-vloot gehalveerd zijn en zullen de laatste 18 Jumbojets tussen 2022 en 2024 bij British Airways verdwijnen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button