AirlinesFinancieelOverig nieuwsProfessional

‘Enige kandidaat voor Jet Airways krijgt uitstel voor overnamebod’

De Braziliaanse investeerder Synergy Group krijgt langer de tijd om een overnamebod op Jet Airways voor te bereiden. Het bedrijf is de enige overgebleven kandidaat om de airline over te nemen Dat melden Indiase media.

Duidelijkheid

Volgens de Indiase krant Business Standard wil Synergy Group meer duidelijkheid krijgen over het verkrijgen van landingsrechten in India en Londen. Die rechten kunnen volgens de krant cruciaal zijn voor een succesvolle doorstart.

Maand uitstel

Synergy Group is volgens de krant de enige overgebleven partij om Jet Airways over te nemen. Volgens Indiase regels moet een failliet bedrijf binnen 180 dagen overgenomen worden. Voor Jet Airways verliep die periode op 15 november. De firma wilde in eerste instantie uitstel tot februari 2020, maar moet het nu doen met een deadline op 16 december.

Indiase partner

Volgens ch-aviation is het bedrijf ook nog op zoek naar een Indiase partner. Dit gebeurt volgens de website omdat buitenlandse bedrijven alleen een minderheidsbelang in een Indiaas bedrijf mogen hebben. Voor buitenlandse airlines werd die eis in 2016 juist losgelaten. In september liet de juridisch adviseur van Synergy nog weten dat de investeerder een meerderheidsbelang wil hebben.

Landingsrechten

Als er een opvolger voor Jet Airways komt, is die maatschappij waarschijnlijk verzekerd van landingsrechten op Schiphol. De slots die Jet in Amsterdam had, blijven voor het zomerseizoen beschikbaar als er een doorstart gemaakt wordt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/