fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Finnair annuleert vluchten door staking personeel

Finnair schrapt vandaag het merendeel van de geplande vluchten. Dat gebeurt omdat een deel van het personeel meedoet aan een staking, die is uitgeroepen door een vakbond bij het Finse postbedrijf.

Solidair verklaard

Zondagavond liet Finnair weten dat luchtvaartvakbond IAU zich solidair verklaard had met de stakers bij postbedrijf Posti. Door de staking wordt een groot deel van Finnair getroffen, stelde de airline. Onder andere het grondpersoneel, de catering en het onderhoudspersoneel legt het werk neer.

Annuleringen

Door de staking worden volgens persbureau Reuters vandaag 276 vluchten geannuleerd. Onder andere één vlucht naar Amsterdam is geannuleerd. Ook vluchten naar onder andere Brussel, Berlijn en Dublin gaan niet door.

Minder catering

Op vluchten die wel doorgaan, moeten reizigers er rekening mee houden dat er onvoldoende catering aan boord kan zijn. Finnair stelt dat reizigers zelf eigen eten mee kunnen nemen. Ook kan bagage later afgeleverd worden, of niet meegaan op de vlucht.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button