AirlinesFrequente reizigerNieuws

Finnair annuleert vluchten door staking personeel

Finnair schrapt vandaag het merendeel van de geplande vluchten. Dat gebeurt omdat een deel van het personeel meedoet aan een staking, die is uitgeroepen door een vakbond bij het Finse postbedrijf.

Solidair verklaard

Zondagavond liet Finnair weten dat luchtvaartvakbond IAU zich solidair verklaard had met de stakers bij postbedrijf Posti. Door de staking wordt een groot deel van Finnair getroffen, stelde de airline. Onder andere het grondpersoneel, de catering en het onderhoudspersoneel legt het werk neer.

Annuleringen

Door de staking worden volgens persbureau Reuters vandaag 276 vluchten geannuleerd. Onder andere één vlucht naar Amsterdam is geannuleerd. Ook vluchten naar onder andere Brussel, Berlijn en Dublin gaan niet door.

Minder catering

Op vluchten die wel doorgaan, moeten reizigers er rekening mee houden dat er onvoldoende catering aan boord kan zijn. Finnair stelt dat reizigers zelf eigen eten mee kunnen nemen. Ook kan bagage later afgeleverd worden, of niet meegaan op de vlucht.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/