fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Italiaanse verkeersleiders leggen vandaag werk neer

Luchtverkeersleiders in Italië leggen maandag enkele uren het werk neer. Luchtvaartorganisatie Eurocontrol waarschuwt voor vertragingen en annuleringen.

Landelijke staking

De luchtverkeersleiders doen mee aan een landelijke staking. Daardoor worden onder andere de verkeersleidingslocaties in Milaan, Padua en Brindisi getroffen. In Perugia en Ancona wordt 24 uur gestaakt, op de andere locaties korter.

Vertragingen

Eurocontrol stelt dat tussen 11.00 en 15.00 uur een aantal speciale maatregelen in werking treden. Daarbij kan vertraging ontstaan. Volgens Eurocontrol neemt de vertraging vanaf 15.00 uur toe.

Area Control Centres

Doordat de staking onder andere plaatsvindt bij de Area Control Centres die het luchtverkeer op grotere hoogtes regelen, kan ook vliegverkeer binnen Italië vliegt last hebben van de staking. Toestellen die Italië doorkruisen mogen wel blijven vliegen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button