fbpx
MilitairNieuwsNL NieuwsProfessional

NH-90 marinehelikopters definitief naar De Kooy

Alle Nederlandse NH-90 maritieme helikopters zullen definitief worden gestationeerd op Maritiem Vliegkamp De Kooy, bij Den Helder. Dit heeft de staatssecretaris van Defensie Barbara Visser bekend gemaakt in een brief aan de Tweede Kamer.

Plannen

In de oorspronkelijke plannen zou een aantal NH-90’s van het Defensie Helikopter Commando (DHC) op de vliegbasis Gilze-Rijen worden gebaseerd. Omdat de Cougar helikopters langer in dienst blijven bij het DHC, is er voor de NH-90’s onvoldoende (hangaar)ruimte op Gilze. Daarom is nu besloten om alle NH-90’s op De Kooy te houden.

Onderhoud

Om dit te faciliteren, zal er extra gebouwd gaan worden op De Kooy. Er komt een nieuw squadrongebouw en vier extra ‘onderhoudsdocks’. Hiermee zouden alle twintig helikopters binnen gestald en onderhouden kunnen worden. De exacte kosten van de nieuwbouw zijn niet bekend gemaakt, maar vallen tussen de 25 en 100 miljoen euro.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button