fbpx
IncidentenNieuwsPiloten en CrewProfessional

‘Piloten British Airways onwel door dampen in cockpit’

De beide piloten van een vliegtuig van British Airways zijn vorige week onwel geworden tijdens een vlucht nadat de co-piloot een vreemde geur in de cockpit rok. De vliegers konden het vliegtuig veilig aan de grond krijgen, meldt Aviation Herald.

Vreemde lucht

Het incident vond op 19 oktober plaats op een vlucht van Londen Gatwick naar Pafos op Cyprus. Tijdens de nadering van de luchthaven rook de co-piloot een vreemde lucht in de cockpit. De gezagvoerder was pilot flying en rook die lucht volgens Aviation Herald niet. Ongeveer een minuut later voelde de co-piloot zijn armen en benen tintelen en kreeg hij het gevoel flauw te vallen.

Communicatie

Nadat de co-piloot zijn zuurstofmasker opgezet had, bleek de gezagvoerder bewusteloos te zijn. Nadat de gezagvoerder weer bijkwam en zijn zuurstofmasker opzette, kon hij verder vliegen, stelt Aviation Herald. De vliegers konden niet goed met elkaar communiceren door de zuurstofmaskers. Door de bedieningshendels voor de flaps en het landingsgestel aan te wijzen, begrepen de vliegers van elkaar wat ze bedoelden.

Koorts

Ondanks de problemen landde het toestel veilig op de luchthaven van Pafos. Na de landing werden de vliegers in een ziekenhuis onderzocht. Daar bleken ze allebei koorts en weinig zuurstof in hun bloed te hebben. De piloten zijn een dag later als passagiers teruggevlogen naar Londen. Het toestel is na iets meer dan een dag weer teruggekeerd naar het Verenigd Koninkrijk.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button