fbpx
AirlinesFinancieelNaast het nieuwsProfessional

Spicejet start eerste codeshare met Emirates

De Indiase maatschappij Spicejet heeft maandag de eerste codeshare in de geschiedenis van de airline getekend. Emirates is de airline met wie de samenwerking gestart wordt. De codeshare werd dit voorjaar al aangekondigd.

Nieuwe bestemmingen

Emirates en Spicejet ondertekenden in april al een memorandum of understanding voor een samenwerking. Met de codeshare krijgen passagiers van Emirates toegang tot zes bestemmingen in India die Spicejet aanvliegt vanuit Dubai. Emirates zelf vliegt op negen Indiase vliegvelden.

170 vluchten per week

” Emirates werkt al jaren goed samen met India. In het afgelopen decennium hebben we meer dan 50 miljoen passagiers gevlogen op onze Indiase routes, waar we vanuit Dubai nu wekelijks 170 keer heen vliegen”, zegt Adnan Kazim, chief commercial officer bij Emirates.

Eerste codeshare

Voor Spicejet is de codeshare met Emirates de eerste die de airline ondertekent. De maatschappij werd in 1994 opgericht en richt zich op binnenlandse en regionale vluchten. “Deze codeshare zal onze positie in de regio versterken en onze strategie voor internationale uitbreiding ondersteunen”, stelt Ajay Singh, ceo van de Indiase carrier

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button