fbpx
AirlinesLiefhebberNieuwsOpmerkelijk

Toestel Air Tanzania nog voor eerste vlucht aan de ketting gelegd

Een vliegtuig bestemd voor Air Tanzania is nog voor het toestel afgeleverd werd, al aan de ketting gelegd. Dat gebeurde vorige week op bevel van een Canadese rechter, melden diverse media.

Tanzaniaanse regering

Het toestel, een De Havilland Dash 8-400, werd besteld door een leasemaatschappij voor Air Tanzania. Afgelopen week werd het toestel in Canada aan de ketting gelegd. Een conflict tussen de Tanzaniaanse regering en een gepensioneerde boer zou de aanleiding daarvoor zijn. De leasemaatschappij is eigendom van de Tanzaniaanse regering.

Conflict

Volgens persbureau Reuters wil de boer geld zien omdat de regering zijn land onteigend heeft, meerdere decennia geleden. De Tanzaniaanse boer vroeg een rechter in Canada om beslag te leggen op het toestel.

Volgens de Tanzaniaanse minister van buitenlandse zaken liet dezelfde boer eind augustus nog een A220 van FastJet aan de ketting leggen in Zuid-Afrika. Dat toestel werd volgens persbureau AFP na bijna twee weken weer vrijgegeven.

Air Tanzania

Hoewel Air Tanzania geen deel heeft in het conflict, zit de maatschappij wel met de gevolgen. De carrier moet de komende jaren meerdere nieuwe vliegtuigen in ontvangst nemen. In 2017 werd een nieuwe Q400 turboprop ook in Canada aan de ketting gelegd door een bedrijf dat nog geld kreeg van de regering.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button