Historische luchtvaartLiefhebberOverig nieuws

Voorbereiding Fokker Friendship voor terugkeer naar Nederland

De Fokker F27 Frienship die de Stichting Vliegend Nederlands Cultureel Erfgoed heeft aangekocht, wordt momenteel voorbereid voor de ferryvlucht naar Nederland. Dit schrijft de stichting op haar website.

Bezoek

De afgelopen weken hebben bestuursleden en technici een bezoek gebracht aan het toestel, dat nu op de civiele luchthaven Laurinburg-Maxton staat. Voorheen was het toestel gebaseerd op Pope Field, nabij Fort Bragg, North Carolina. Het Amerikaanse parachutisten-demonstratieteam “Golden Knights” beschikte tot voor kort over twee Fokker F27 Troopships, de militaire transportversie van de Friendship.

Uitstekend

Vorig jaar werd één van de twee Fokkers al buiten dienst gesteld. Enkele weken geleden werd ook de laatste, genaamd ‘Excalibur’, met pensioen gestuurd. De Excalibur is nu aangekocht door de stichting VNCE. Het toestel bevindt zich volgens de technici van de stichting in uitstekende staat. “Helaas kan er nog niet gevlogen worden want we missen nog een civiele registratie- en het luchtwaardigheidsbewijs.”, zo schrijft de stichting op haar website. Wanneer de Fokker aan de ferryvlucht naar Lelystad kan beginnen, is niet bekend.

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close