AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

ATR 72-600 maakt debuut in Verenigde Staten

De Verenigde Staten is een vliegtuigtype rijker. De ATR 72-600 van de gelijknamige Frans-Italiaanse vliegtuigbouwer, vloog afgelopen weekend voor het eerst in de VS bij Silver Airways.

500 exemplaren

ATR produceert de 72-600 al ruim een decennium; de eerste vlucht van het toestel vond plaats in juli 2009. Tot nu toe werden ruim vijfhonderd exemplaren afgeleverd, maar in de Verenigde Staten vloog het vliegtuig nog niet.

Toestemming

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA certificeerde het toestel al in 2013, maar de eerste airline werd recent pas goedgekeurd. De regionale airline Silver Airways mag als eerste carrier vluchten met de turboprop uitvoeren.

Eerste vlucht

De eerste vlucht werd zaterdag uitgevoerd en ging van Tampa naar Pensacola in Florida. Het toestel wordt vooral ingezet op routes binnen Florida en naar bestemmingen op de Bahama’s. De maatschappij vliegt al met de kleinere ATR 42-600.

Mijlpaal

Silver Airways’ ceo Steve Rossum spreekt van een mijlpaal voor zijn bedrijf. “De ATR 42-600 is goed ontvangen en geprezen door onze klanten. We kijken ernaar uit om onze service verder uit te breiden met een groter bereik in het zuidoosten van de VS en het Caribisch gebied met de grotere ATR 72-600”, zegt hij.

Vloot

De maatschappij heeft vijftig toestellen besteld bij de Frans-Italiaanse vliegtuigbouwer. De order bestaat uit zowel 42-600’s als 72-600’s. Uit die order zijn inmiddels zeven vliegtuigen afgeleverd. Ook van de ATR 42-600 was Silver Airways eerder dit jaar de eerste Amerikaanse gebruiker.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/