fbpx
FinancieelNaast het nieuwsProfessional

‘Condor verbetert resultaat ondanks problemen Thomas Cook’

De Duitse vakantievlieger Condor heeft in het afgelopen boekjaar een beter resultaat behaald dan in de jaren daarvoor. Dat melden Duitse media. In september kwam het voortbestaan van de airline in gevaar doordat Thomas Cook failliet ging.

Door een overbruggingskrediet van de Duitse federale regering en de deelstaatregering van Hessen kon Condor overleven nadat het faillissement was uitgesproken over Thomas Cook. Voor de touroperator failliet ging, waren er al plannen om Condor los te maken van Thomas Cook.

Winst

In het afgelopen boekjaar vervoerde Condor in totaal 9,4 miljoen passagiers. Dat is zeven procent meer dan een jaar eerder. De winst steeg met 32 procent naar 57 miljoen euro. De loadfactor van de toestellen komt uit op ongeveer 90 procent, melden Duitse media.

Gezond bedrijf

Bij de presentatie van de cijfers benadrukte ceo Ralf Teckentrup de situatie van zijn bedrijf. “We zijn een operationeel gezond en winstgevend bedrijf”, zei hij.

Overname

Volgens luchtvaartwebsite Aero.de beginnen op 1 december de onderhandelingen met geïnteresseerde partijen voor de overname van Condor. Onder andere het Amerikaanse Indigo Partners zou de maatschappij willen overnemen. Indigo Partners is eigenaar van het Amerikaanse Frontier Airlines, het Chileense JetSmart, het Mexicaanse Volaris en het Hongaarse Wizz air.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button