Overig nieuwsProfessionalVliegvelden

‘Duitse regering rekent op opening Brandenburg in 2020’

De Duitse regering gaat ervan uit dat luchthaven Berlijn Brandenburg in 2020 open gaat, ondanks dat nieuwe vertragingen dreigen. Dat meldt de Duitse krant Der Tagesspiegel dinsdag.

Tegenslagen

De bouw en opening van de nieuwe Berlijnse luchthaven hangt van tegenslagen en vertragingen aan elkaar. Het vliegveld had oorspronkelijk in 2012 al open moeten zijn. Door vertragingen en tegenslagen bij de bouw is dat niet gelukt. Eind september meldde Der Tagesspiegel nog dat nieuwe vertragingen dreigden omdat een aantal kabels voor het beveiligingssysteem ontbrak.

Oktober 2020

Eind oktober liet luchthavenbaas Engelbert Lütke Daldrup aan aandeelhouders weten dat eventueel vertragingen geen invloed zullen hebben op de openingsdatum van oktober 2020. Der Tagesspiegel schrijft dinsdag dat de Duitse regering ook aan die datum vasthoudt. Aanstaande vrijdag zou een definitieve datum bekendgemaakt moeten worden.

Testen

Om in oktober 2020 passagiers te kunnen verwerken, moet het vliegveld in april gaan proefdraaien. Het nieuwe vliegveld moet op termijn luchthaven Berlijn Tegel vervangen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button